Janet Yellen stelt voor om cryptocurrencies zoals Bitcoin te ‘inperken’ en zegt dat ze voornamelijk worden gebruikt voor illegale financiering

Janet Yellen, genomineerd voor schatkistsecretaris, suggereerde dat de regering van Joe Biden hard zou kunnen zijn voor Bitcoin en cryptocurrencies na enorme prijsstijgingen.

 

Janet Yellen uitte dinsdag zijn bezorgdheid over cryptocurrencies zoals Bitcoin, waarvan de prijs is gestegen. Gaat Cardano stijgen?

 

Janet Yellen suggereerde dinsdag dat wetgevers het gebruik van Bitcoin “inperken” vanwege bezorgdheid over terrorisme.

Yellen zei dat cryptocurrency-transacties “voornamelijk voor illegale financiering” werden gebruikt.

Het was het laatste teken dat wetgevers en toezichthouders hard konden worden tegen Bitcoin en Ethereum.

 

 

Er is een enorme belangstelling voor bitcoin; de prijs is het afgelopen jaar met ongeveer 300% gestegen. Bitcoin daalde woensdag met 7,59% tot $ 34.183,57, terwijl Ethereum 9,74% daalde tot $ 1.259,97, na dinsdag een recordhoogte van meer dan $ 1.430 te hebben bereikt.

 

De opmerkingen van Yellen suggereerden dat de inkomende Biden-administratie vijandig zou kunnen staan ​​tegenover cryptocurrencies en de regelgeving zou kunnen opvoeren. Waakhonden over de hele wereld, van de Europese Centrale Bank tot de financiële toezichthouder van het VK, hebben onlangs hun bezorgdheid geuit over cryptocurrencies zoals Bitcoin.

 

Senator Maggie Hassan vroeg Yellen tijdens haar bevestigingshoorzitting dinsdag over de gevaren van terroristen die cryptocurrencies gebruiken.

 

Lees meer: ​​Michael Saylor heeft meer dan $ 1 miljard aan fondsen van MicroStrategy in Bitcoin geïnvesteerd. De software-CEO die Bitcoin-walvis is geworden, legt uit waarom hij zo’n enorme gok doet op het digitale bezit. actueel crypto nieuws is positief.

 

“Je hebt volkomen gelijk dat de technologieën om deze verandering in de loop van de tijd te bewerkstelligen, en we moeten ervoor zorgen dat onze methoden om met deze kwesties om te gaan, met terrorismefinanciering, mee veranderen met de veranderende technologie”, zei Yellen.

 

“Cryptocurrencies zijn een bijzondere zorg. Ik denk dat veel ervan worden gebruikt – althans in transactiegerichte zin – voornamelijk voor illegale financiering.

 

“En ik denk dat we echt moeten onderzoeken hoe we het gebruik ervan kunnen beperken en ervoor kunnen zorgen dat er geen witwaspraktijken via die kanalen plaatsvinden.”

 

De opmerkingen van Yellen kwamen overeen met die van ECB-president Christine Lagarde, die vorige week zei dat Bitcoin was gebruikt voor een “totaal verwerpelijke witwasactiviteit”.

 

Grote investeerders hebben soortgelijke zorgen geuit. Warren Buffet zei vorig jaar dat “Bitcoin is gebruikt om een ​​behoorlijke hoeveelheid geld illegaal te verplaatsen.” Hij zei dat investeerders ‘korte koffers moesten gaan’, omdat criminelen ze niet langer nodig zouden hebben om contant geld mee te nemen.

 

Cryptocurrencies zijn digitale valuta’s die geen fysieke vorm hebben en niet worden gecontroleerd door een gecentraliseerde autoriteit zoals een centrale bank. Dit betekent dat ze grotendeels ongereguleerd en onvindbaar zijn, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor criminelen.

 

Maar hun voorstanders zeggen dat het gebrek aan centrale controle hen op andere manieren aantrekkelijk maakt. Ze beweren bijvoorbeeld dat Bitcoin bescherming kan bieden tegen de vernedering van nationale valuta wanneer centrale banken enorme stimuleringsprogramma’s lanceren.

 

Bitcoin-bulls zijn enorm enthousiast over de recente stijging van de prijs van de cryptocurrency.

 

“De koning van crypto is de basislaag voor een opkomend alternatief financieel systeem”, zegt Paolo Ardoino, de chief technology officer bij de crypto-exchange Bitfinex.

 

“Bitcoin biedt een solide basis voor een duizelingwekkende reeks projecten, waarvan sommige de aard van geld tegen het einde van het decennium fundamenteel zullen veranderen”, voegde Ardoino toe. Bitcoin-producten omvatten fondsen en opties.

 

Regelgevers hebben aangedrongen op voorzichtigheid. Eerder deze maand zei de Britse Financial Conduct Authority dat mensen die in cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum investeren, “al hun geld kunnen verliezen”.