Dingen om op te letten voordat u een Bitcoin-uitwisseling kiest

Een cryptocurrency-uitwisseling is een bredere term; het gaat om het uitwisselen van het ene type cryptocurrency met een ander; het kopen en verkopen van cryptocurrencies en het uitwisselen van FIAT-valuta’s voor crypto’s.

Kortom, een cryptocurrency-uitwisseling is een online platform dat dient als medium voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies of crypto’s zoals Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Litecoin, etc.

Een overzicht van Bitcoin & Crypto Exchange

Hoewel bij het uitwisselen van cryptocurrency het ene soort crypto voor het andere wordt uitgewisseld, gaat het bij Bitcoin-uitwisseling om Bitcoins voor Altcoins (alle cryptocurrencies behalve Bitcoin worden Altcoins genoemd).

Het kiezen van de beste Bitcoin- of cryptocurrency-uitwisseling is erg belangrijk, omdat u uw geld zou investeren. Hoewel dit een veilig medium vereist, dat veiligheid en transparantie garandeert, moet u ook rekening houden met bepaalde andere factoren.

Hoe kies je de beste bitcoin- of cryptocurrency-uitwisseling?

Voordat we leren hoe we de beste cryptocurrency-uitwisselingen kunnen kiezen, moeten we de verschillende soorten crypto-uitwisselingen begrijpen, die als volgt zijn:

Makelaars in cryptocurrency

Het meest voorkomende type cryptocurrency-uitwisselingen zijn handelsplatforms zoals Bitcoin Loophole. Om u te registreren of in te loggen op Bitcoin Loophole, kunt u hun Bitcoin Loophole-inlogpagina bezoeken. Deze platforms fungeren als marktplaats voor het kopen of verkopen van Bitcoins en andere crypto’s. En elke keer dat u transacties uitvoert, zijn er op dergelijke platforms extra kosten of transactiekosten van toepassing.

Desalniettemin zijn dit de veiligste en veiligste beurzen voor uw crypto-investering.

In het geval van P2P-uitwisselingen hebben de kopers en verkopers rechtstreeks contact met elkaar, terwijl cryptocurrency-makelaars vergelijkbaar zijn met Forex-makelaars. In het laatste geval worden de prijzen bepaald door de makelaars.

Dingen om te overwegen bij het kiezen van Crypto of Bitcoin Exchange

De belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste bitcoin- of cryptocurrency-uitwisseling zijn als volgt;

Bescherming tegen cyberaanvallen

Veiligheid is een primaire zorg waar het Bitcoin- en crypto-uitwisselingsplatform bescherming moet bieden tegen hackers en andere cybercriminaliteit. De reputatie van het uitwisselingsplatform kan ook worden overwogen, terwijl de klantrecensies kunnen worden behandeld als bewijs van de authenticiteit van de site. Bitcoin cash kopen is ook handig.

Wijze van aankoop van cryptocurrency

Hoewel uitwisselingen u in staat stellen om de ene crypto voor de andere te ruilen, kunt u met bepaalde platforms ook crypto’s kopen voor fiat-valuta’s. Als u om te beginnen geen crypto’s heeft, raden we u aan om beurzen te gebruiken waarmee u crypto’s kunt kopen met meerdere betalingsopties zoals bankoverschrijving, betalingsgateways zoals PayPal, enz.

Wisselkosten

De kostenstructuur, meestal de transactiekosten en andere administratiekosten variƫren van de ene Bitcoin-uitwisseling tot de andere. Bepaalde beurzen brengen ook alleen transactiekosten in rekening voor het verkopen van Bitcoins, terwijl ze geen extra kosten in rekening brengen voor het kopen van Bitcoins.

Ondersteuning voor andere tokens of crypto’s

Bitcoins en soms Ethereum staat synoniem voor cryptocurrency. Er is echter een groot aantal andere crypto’s zoals Litecoin, Dogecoin, etc. Een ideale Bitcoin-uitwisseling moet de uitwisseling van andere crypto’s naast Bitcoins en Ethereum ondersteunen.

Afgezien hiervan kunt u met bepaalde beurzen FIAT-valuta omwisselen voor crypto’s en omgekeerd. Neem echter voordat u belegt de tijd om de wisselkoersen en veiligheidsnormen te vergelijken. Litecoin kopen is nog mogelijk.

Conclusie

Met veel Bitcoin- en cryptocurrency-uitwisselingen die de markt voor cryptocurrency verzadigen, wordt het kiezen van de beste een beetje lastig. Gezien de hierboven genoemde sleutelfactoren, kunt u uw keuzes voor de veiligste en veiligste cryptocurrency-uitwisseling beperken.