Dit artikel gaat over de verschillende soorten draadloze telefoonsystemen die vandaag de dag bestaan.

Deze zijn er in vier verschillende smaken, semi-draadloze, draadloze, mobiele en satellietsystemen. Het is dan ook niet zo gek dat je de laatste tijd steeds meer plekken ziet waar sim only abonnementen vergelijken gemakkelijker is geworden. Lees snel verder om te kijken welke modellen je kunt kiezen:

Semi draadloze telefoons

Deze telefoons werken als draadloze of als draadloze telefoons, afhankelijk van waar ze gebruikt worden. De draadloze communicatie, die werkt met behulp van radiogolven, wordt geactiveerd wanneer de telefoon buiten het bereik van het basisstation is. Wanneer de telefoon zich binnen het bereik van het basisstation bevindt, wordt het een draadloze telefoon.

De draadloze telefoon

Deze is beperkt tot een beperkt gebied dat wordt bepaald door de locatie van het basisstation. Het basisstation is fysiek verbonden met het telefoonnetwerk en met een stroombron. De draadloze telefoons kunnen het telefoonnetwerk gebruiken zolang het zich binnen het bereik van het basisstation bevindt.

Mobiele / mobiele telefoons

Dit soort telefoons maakt gebruik van zowel radio- als mobiele technologie om te communiceren. Radio wordt alleen gebruikt wanneer de telefoon moet communiceren met een nabijgelegen mobiele site (een knooppunt in een celnetwerk, bestaande uit antennes, zenders, ontvangers en andere vereist elektronica, allemaal gemonteerd op een toren). Het celnetwerk (bestaande uit cellocaties verspreid over de hele wereld) wordt door het mobiele systeem gebruikt om met anderen te communiceren.

Het satelliettelefoonsysteem

Over het algemeen te omslachtig voor dagelijks gebruik, deze telefoons gebruiken satellieten om te communiceren met de rest van de wereld, en bestaan uit een grote hand die de neiging heeft om veel groter te zijn dan mobiele / mobiele telefoons, en vereisen een schotelantenne om de signalen te kunnen oppakken en uit te zenden. Ze hebben de neiging om te worden gebruikt op locaties waar er geen mobiele netwerken zijn, zoals expedities naar afgelegen en onherbergzame gebieden (Zuid-Amerikaanse Jungle, ijsverspilling van de polen, etc.). De satellietschotel moet de telefoon overal vergezellen, wat prima is voor expedities, maar volkomen onwerkbaar is in het dagelijks leven.