Tips voor huiseigenaren Verzekeringsklanten

Het bezitten van een huis is al lang een hoeksteen van de Amerikaanse droom. Zelfs militaire leden die regelmatig verhuizen, kunnen de voldoening waarderen van het opbouwen van rechtvaardigheid terwijl ze de muren in elke gewenste kleur schilderen. Maar het kopen van een huis – of het nu uw eerste of uw vijftiende is – betekent ook dat u een verzekering voor huiseigenaren moet afsluiten, dus het is verstandig om uw verzekeringsopties te overwegen terwijl u op zoek bent naar de perfecte plek om uw eigen huis te noemen.

De verzekeringspremies van huiseigenaren worden bepaald door een aantal factoren, waarvan u er veel onder controle heeft. Als u een paar slimme beslissingen neemt, krijgt u de dekking die u nodig heeft en kunt u jaarlijks honderden dollars besparen. Overweeg de volgende tips, die een grote bijdrage kunnen leveren aan het beschermen van uw huis en uw gemoedsrust.

Vergelijk verschillende verzekeraars

Verkrijg de feiten. Wanneer u een huis vindt, verzamel dan zoveel mogelijk informatie om de potentiële verzekeringskosten te bepalen. De leeftijd van elektrische, sanitair en andere systemen in huis, evenals bouwmaterialen die worden gebruikt om het huis te bouwen, kunnen uw premies beïnvloeden. Zo kunnen metselhuizen of minder brandbaar dakbedekkingsmateriaal een prijsverlaging voor verzekeringen opleveren, vooral in droge gebieden van het land die het meest vatbaar zijn voor brandschade. Aan de andere kant kunnen metselwerkhuizen veel duurder zijn om te verzekeren tegen schade door aardbevingen. Huiseigenaren en potentiële kopers kunnen de huidige bouwvoorschriften en materiaalaanbevelingen bekijken op www.disastersafety.org/, de website van het Institute for Business and Home Safety.

Waar een verzekering afsluiten?

Wees je bewust van geografie. Ongeacht de gebruikte materialen voor woningbouw, waar u woont, kan een aanzienlijk effect hebben op uw verzekeringspremies en dekkingsbeschikbaarheid. Huiseigenaren zullen waarschijnlijk meer betalen voor verzekeringen in gebieden die onderhevig zijn aan zwaar weer en natuurrampen, zoals tornado’s, orkanen, aardbevingen of bosbranden. Volgens het Insurance Information Institute zijn de staten die de afgelopen jaren het meest hebben betaald voor de verzekering van huiseigenaren Texas, Louisiana en Florida, alle kuststaten met bovengemiddelde claims voor water- en windschade. Ga hier om diverse bedrijfsautoverzekering tips te krijgen en om na te gaan wat is de goedkoopste autoverzekering.

Uw tarieven kunnen ook worden beïnvloed door de buurt die u kiest. Zo kunnen woningen in de buurt van een brandweer minder kosten om te verzekeren. En hoewel afzondering zijn voordelen kan hebben, zal het uw verzekeringstarieven niet verlagen als hulpdiensten uw huis moeilijk kunnen bereiken.

Weet hoeveel genoeg is. Studies van bouwkostenschatter Marshall & Swift/ Boeckh suggereren dat meer dan 60 procent van de huiseigenaren in de Verenigde Staten onderverzekerd is, voornamelijk omdat ze hun huizen niet verzekeren tegen ‘vervangingswaarde’. Vervangingswaarde is wat het vandaag zou kosten om een huis vanaf de basis opnieuw op te bouwen. De vervangingswaarde kan aanzienlijk verschillen van de marktwaarde, wat aangeeft wat een gewillige koper voor een woning zou betalen.